7. kesäkuuta 2021

Uuden piirtopöydän testailua

Kun rakas ja pitkään palvellut Wacom Bamboo Pen piirtopöytäni alkoi ilmoittelemaan ettei enää kauan jaksaisi palveluksessa, aloin pohtimaan uuden hankkimista. Joka kuukausi on kuitenkin tullut jotain muuta tärkeämpää ja kun tori.fi:ssä olisi ollut passeliin hintaan samanlainen piirtopöytä käytettynä, ei budjetti sallinut sen ostamista. Periaatteessa se ei olisi sallinut vieläkään, sillä tälle kuulle tuli laivareissun lisäksi pari ylimääräistä laskua.

Mitä maailma olisikaan ilman hyvää ystävää! Tuijotin vain hämmentyneenä tietokoneen ruutua kun keskustelu ystävän kanssa johti ongelmaani piirtopöydän, salaisen piirtämisprojektin ja budjetin kanssa. En muista koska viimeksi kukaan olisi tehnyt jotain tällaista itseäni kohtaan, ihan vain auttaakseen. Ystäväni ehdotti että hän tilaisi minulle piirtopöydän ja maksan sen hänelle osissa takaisin. En tiedä miten osaisin kunnolla kiitollisuuteni edes osoittaa!

Siinä hän on, uusi rakkauteni kohde! Mielestäni katselin piirtopöydän tiedoista sen olevan saman kokoinen kuin edellinen, mutta tässä olikin piirtoalue paljon suurempi! En pidä sitä huonona asiana, kun se ei sentään ole A4:n kokoinen, mutta opettelua suuremman käytössä hieman on. Lisäksi piirtopöydän pinta on erilainen, hieman karhea. Se on sinänsä huono asia, koska se pitää ilkeää ääntä mm. värittäessä ja naarmuuntuu selkeästi helpommin. Olen nyt kahdessa työssä käyttänyt tätä ja pöydän pinnassa on nyt jo havaittavissa käytön jälkiä.

Kaikki on kuitenkin niin kauan hyvin, kun pintaan ei tule kunnon naarmuja, jotka vaikeuttaisivat piirtämistä. Huomasin myös kynän terän kuluvan nopeammin mitä vanhassa kynässä, joten luultavasti joudun vaihtamaan terän useammin kuin kerran viidessä vuodessa, kuten oli Bamboo Penin kynän kanssa. Olen kuitenkin onnellinen että nyt on ehjä piirtopöytä, joka toimii hyvin, eikä piirtäminen koneella enää vituta, kun parin minuutin välein kynän valinta jää päälle ja se piirtää työhön viivaa vaikka kynä ei edes koskisi pöytää.

Muutamia vuosia sitten lapsuudenkotini kuistin portaille ilmestyi pieni linnunpoikasen raato, josta otin kuvia ja piirsin niiden pohjalta hieman erilaisemman tipusen (vas. ylhäällä). Päätin testata uutta piirtopöytää tekemällä siitä digitaalista versiota, josta näet yllä keskeneräisen version. Ehkä tässä hiljalleen pääsee taas digitaalisen piirtämisen makuun, vaikka haluankin pitää pääpainon silti rajauskynillä tekemisessä. Alla työ jota aloitin tekemään tänään, sekin vielä keskeneräinen. Mutta kaiken kaikkiaan, voin suositella tätä One by Wacom piirtopöytää! Itselläni on koko medium.

1 kommentti: