15. tammikuuta 2017

Rock Rebel by EMP: Fold Over Boot


Selasin yksi ilta facebookia, kun silmiini osui EMPin päivitys noin tunnin kuluttua loppuvasta tarjouksesta. Kello oli siinä vaiheessa jo niin paljon, että tarjousta oli voimassa enää n. 15 minuuttia. Nopea päätös ja tilaus lähetetty. En ole oikeastaan koskaan ollut innokas tilaamaan netistä kenkiä, sillä oma kengänkoko on melkoinen ongelma. Nykystandardien mukaan naisen jalaksi liian suuri, miehen jalaksi liian pieni. What am I?! Tästä ongelmasta huolimatta uskalsin tilata kengät koossa 41 ja normaalisti käytän 41-42 (korkokengissä se pirullinen 41½ on muuten vaikea löytää), riippuen valmistajasta.

En ole mikään kenkäfriikki, enkä näin ollen niihin tykkää rahaa tuhlatakaan. Kalleimmat kenkäni maksoivat 130€ ja niistä ostopäätös syntyi sillä yksinkertaisella ajattelulla, ettei minulla ollut ainoitakaan ehjiä kenkiä sillä hetkellä. Fold Over Bootien OVH on 59,99€, tämän tarjouksen myötä maksoin niistä 21,84€. Ei paskempi diili. Olin silti melko epävarma sopisivatko kengät meikäläisen räpylään, joten lohdutin itseäni jo valmiiksi; voisin aina myydä ne eteenpäin.


Kun paketti viimein saapui, olin kuin pieni lapsi karkkikaupassa avatessani kuljetuslaatikkoa. Sen sisältä paljastui musta kenkälaatikko, jännitys tiivistyi. En edes tarkastanut laatikon kyljestä oikeaa kokoa, vaan hetkessä huitaisin laatikon auki ja laitoin kengät jalkaan. Olo oli kuin lottovoittajalla; täydelliset.

Iso plussa täytyy antaa älyttömän hyvästä nilkkatuesta. Itselläni on todella löysät nilkat, jotka muljahtelevat milloin mihinkin suuntaan ja vähintään kerran puolessa vuodessa myös jänteet ilmoittelevat itsestään. Jokainen, joka on pitänyt laskettelumonoja jalassaan, tietää miltä tuntuu kun nilkka on oikeasti tuettu. Tästä tuesta tuli vähän se fiilis mieleen, joskin tämä antoi reilusti enemmän periksi. Pidän myös kengän eri kiinnityksistä. Nauhoilla kengän saa kiristettyä juuri passeliksi, solkien kanssa nilkan tukea saa lisättyä ja ah, vetoketjukengät ovat aina rakkaus (paitsi silloin kun se vetoketju hajoaa).


Usein nämä 41 koon kengät saavat jo valmiiksi ison jalan näyttämään kunnon megajalalta, mutta näillä kengillä oli melko päinvastainen vaikutus. Veikkaan sen johtuvan suuresti tuosta nahkaläpyskästä nilkan edessä, mutta mistäs tällainen "ostan tokmannilta ihan hyvät bootsit"-ihminen mitään tietäisi varmaksi. (:

Todelliseen testiin kengät pääsivät eilen, kun kävin katsomassa sukumme nuorinta jäsentä sairaalassa. Kengät eivät hiertäneet mistään suunnasta, eivät edes kantapäältä mikä oli itselle iso yllätys. Myöskään kenkien kapeus ei tuntunut mitenkään puristavalta, vaikka usein tarvitsisin leveälestisen kengän. Vaikka nämä uutukaiset olivat jalassani muutaman tunnin suorilta, ei niiden jalasta pois ottaminen tuntunut "helpotukselta", mikä sekin kielii siitä että kengät ovat itselle juuri täydelliset.


Plussat ja miinukset
+ Tukevat nilkkaa äärimmäisen hyvin
+ Nauhat saa piiloon
+ Sopivat leveämpäänkin jalkaan
+ Kannan korkeus (3 cm) on sopiva, eikä tunnu ikävältä vaikka kenkiä pitäisi pitkäänkin jalassa
- Liukas pohja (eivät sovellu kunnolla talvella käytettäviksi)
- Varsi voisi olla vielä hivenen korkeampi (varren korkeus 16 cm)
- Melko perus ulkonäkö, mutta tämäkin seikka on helposti korjattavissa jos pikkaisen näkee vaivaa tuunauksen kanssa (toisaalta tämä perus ulkonäkö on myös plussa, kaikkien kenkien ei tarvitse olla vuorattu niiteillä)

Muistutan vielä, että kyseessä on vain ja ainoastaan minun henkilökohtainen mielipiteeni.

EMP
Fold Over Boot
EMP facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti